Каква карта памет да избера за моята екшън камера?

В тази статия ще разберете коя е най-подходящата microSD карта памет за вашата екшън камера.

При закупуване на екшън камера производителите не са предвидили в комплектите съдържанието на microSD карта памет, необходима за работата на вашата екшън камера, поради което ще се наложи да се сдобиете/закупите такава.

Избора на SD карта понякога се оказва доста объркващо за ползвателите на екшън камери. За безпроблемната работа на екшън камерата и запазването на високото качество на вашите снимки и заснети видеоклипове с висока резолюция е необходимо да се вземат под внимание няколко параметри на microSD картите.

SJCAM използват microSD карти за стоите камери, като на описанието/ характеристиките на всяка екшън камера е отбелязано с максималния капацитет на картата памет, който поддържа съответния модел камера / от 16Gbдо 128Gb/.

На пазара се предлагат много и различни модели и марки карти памети с различни характеристики и кодове по тях. Целта на нашата статия е да Ви насочим и помогнем при избора на правилната карта памет за вашата екшън камера. Не трябва да се подценява избора на карта памет, защото при избора на неправилна/ бавна карта памет може да имате проблеми със заснемането и запазването на вашите кадри / некачествени снимки, накъсване на заснети видеоклипове с висока резолюция и т.н.

Нашият богат опит след многократно използване на много и различни марки карти памет с различни модели SJCAM камери , както и и провеждане на независими тестове за скорост на microSD карти в продължение на няколко години от страна на нашите клиенти и отзивите които сме получили от тях, смело можем да Ви препоръчаме следните модели и марки карти памети напълно съвместими с всички модели SJCAM камери.

Първо и задължително правило е картите да бъдат оригинални добре познати марки с високо качество, висока входно/изходна скорост на запис и поне клас 10. Препоръчват се SDHC версии. Следните micro SD карти с памет са тествани и работят добре с всички SJCAM устройства:

 • SanDisk Extreme Micro SDXC 64Gb, 128Gb
 • SanDisk Extreme Pro 64Gb, 128 Gb
 • Silicon Power Micro SDXC 64GB Class 10  (only with selected models)
 • Samsung EVO C10 32GB
 • Sandisk Extreme C10 32GB
 • Lexar EVO C10 32GB
 • Transcend Premium 300 C10 32GB
 • Sandisk C4 32GB
 • Sony C10 32GB
 • Sandisk C6 16GB
 • Kingston 16GB
 • Transcend C10 16GB

Ако трябва да изберем определена памет като водеща при избора си за използване на SJCAM камери, бихме посочили именно SanDisk Extreme. Те са бързи и подходящи за всеки модел камери. Това е и модела, който официално се препоръчват от SJCAM. Картите на SanDisk са изключително надеждни, достъпни спрямо цена качество и са широкоразпространени в магазинната мрежа.

Макар, че серията Extreme не е най-бързата сред предлаганите модели от SanDisk, най-бързата от които е Extreme Pro, серията Extreme по-нищо не отстъпва и работи също предостатъчно бързо и надеждно с екшън камерите.

MicroSD картите носят със себе си доста объркващи кодове. Това което трябва да знаете при избора си на правилната карта памет за вашата SJCAM екшън камера е:

 • microSDXC. Може да се ползва карта, която е microSDHC, но те са много трудни за намиране в търговската мрежа. Това се дължи на факта, че цената на паметите с по-голям капацитет значително спадна. 
 • U3, V30, V60 или V90. Те кодове се отнасят до оценките за запис на видеозаписи. Картите, оценени за някоя от изброените скорости, ще бъдат достатъчно бързи за вашата SJCAM.
 • UHS-I. Често се среща записано и като „I“. По-новият, по-бърз интерфейс, което се среща доста често е UHS-II. Само една от паметите в списъка е с такъв интерфейс и причината е, че SJCAM използват UHS-I. Картите с UHS-II ще работят, но няма да получите каквито и да било предимства ако ползвате UHS-II. 

Важна спецификация, на която можете да не обърнете внимание в конкретния случай, е рейтингът A1 или A2. Този рейтинг се отнася до тип оценка на скоростта, която не е значима за видеозаписа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *